Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Ми з родиною вирішили не покидати нашу домівку, про що потім дуже пошкодували"

переглядів: 8

Дорогий Святий Миколаю! Мене звати Таїсія, мені 13 років,моя сімʼя складається з мене,мами Юлії та старшої сестри Тетяни. Я навчаюсь у 8-му класі,друзів маю небагато адже через переїзд важко адаптуватися до нових умов життя,але я не розчаровуюсь,займаю себе навчанням,три рази на тиждень ходжу на додаткові заняття з біології,хімії та географії.

Ще я кожного четверга ходжу до психолога в центрі «ЯМаріуполь»,дуже люблю ділитися своїми думками з кимось стороннім.

У 2014 та 2015 році мікрорайон «Східний» в якому ми мешкали в Маріуполі, був пошкоджений внаслідок бойових дій, я була маленька і майже не памʼятаю вибухів, але нам довелося переїхати на деякий час на захід України.

Коли війна почалась у 2022 році, я не дуже переймалась, адже не уявляла, що все настільки серйозно,ми з родиною вирішили не покидати нашу домівку,про що потім дуже пошкодували.

Кожного дня ми засинали та просинались під звуки вибухів та звуки руйнування будинків. На початку березня наш будинок також почали обстрілювати і нашу квартиру частково зруйнували.

Нам довелося піти в інший дім до знайомих. Бомбардування продовжувалися, але ми вірили, що Маріуполь та захисники вистоять, але 1 квітня ми прокинулись і побачили російських військових, тоді мама з сестрою остаточно вирішили, що нам треба шукати спосіб виїхати. 7 квітня ми покинули Маріуполь.

Росія кожен день завдає ракетних ударів на території моєї держави, мені сумно і прикро. Я дуже хочу повернутися в своє рідне місто. 

Я хотіла би у Святого Миколая попросити смартфон. Мій вже зламався, а коштів на новий в моїй сімʼї не вистачає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь Текст Історії мирних діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій