Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владлена Тилик

"Ми з новонародженим сином пішли з пологового будинку за добу до авіаудару"

переглядів: 100

Сашко народився 4 березня 2022 року. А його сестричка Марія загинула 13 березня 2022. Їй було 20 років. 

3 березня разом із чоловіком мати дітей Владлена поїхала до пологового у центр Маріуполя. За день до авіаудару по лікарні, 8 березня, родина перейшла до іншого укриття. І це врятувало їм життя. 

Тим часом старша донька Марія із бабусею залишилися на Лівому березі. До одного укриття, більш-менш міцного, їх не пустили. Через собаку. І це стало фатальним для дівчини. Бабуся і Марія пішли до іншого підвалу. Дівчина розігріла їсти. І вийшла із Чарлі надвір. 

«Було відносно тихо. Але за кілька хвилин російський літак скинув на будинок авіабомбу. Усіх, хто був у дворі, засипало. Мама вижила, адже була у підвалі. А донька, через сильні бої, лежала під завалами до кінця травня. Коли тіло нарешті дістали, хлопець та його батьки впізнали доньку. На Старокримському цвинтарі викопали траншею. Поховали під номером, у великій могилі. Сподіваюсь, коли повернеться Маріуполь, я зможу її перепоховати», – говорить жителька Маріуполя Владлена. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) діти перший день війни Обстріли Маріуполя Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій