Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Іванівна Доценко

«Ми з мамою півтора місяці просиділи в підвалі»

переглядів: 100

Мені 53 роки. У мене інвалідність третьої групи. Живу в місті Охтирка Сумської області з мамою. Їй 75 років. Донька з онучкою виїхали з Києва в Польщу.

24 лютого я була в лікарні. Там і дізналася про початок війни, але не могла в це повірити. Коли повернулася додому, побачила поруч бронетранспортери. У нашому місті було дві військові частини. Одну з них росіяни розбили вщент – залишилися лише вирви. У центрі міста також розбили будівлю міської ради й Будинок культури.

З восьмого на дев’яте березня був страшний авіаобстріл. Через кілька днів – те ж саме. І ракети летіли. Наш будинок побитий.

Ми з мамою півтора місяці просиділи в підвалі. Було так страшно, що ми майже нічого не їли і спати не могли. До війни у волоссі була сивина, а після пережитого посивіли повністю.

Ліки замовляли з Полтави. Зараз легше, бо є гуманітарна допомога. Дякуємо Фонду Ріната Ахметова і всім, хто допомагає нам.

Бувають перебої з електроенергією, але нас це не лякає. Газ є. Воду набираємо з колодязя.

Мріємо про перемогу. Хочемо, щоб закінчилася війна і всі люди були живі й здорові.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) перший день війни розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій