Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Михайлівна Опадіна

«Коли стріляють, дитина накручує волосся на палець і вириває його»

переглядів: 671

Я народилася тут. Батько шахтар, мама бухгалтер. Сестра жила у Донецьку, але поїхала до Росії. У нас із чоловіком є ​​донька. До війни було нелегко, але ми жили добре. У дев'яності роки пережили і голод, і холод. Я пам'ятаю, як батьки по черзі приносили буханець хліба, і ми ділили його на всіх.

Війна перевернула наше життя. У мене завжди під рукою була сумка із необхідними речами. Коли сильно стріляли, ми йшли до підвалу. Я лягала спати в одязі, а на вході залишала продукти першої потреби.

Два місяці сиділи без газу, під час бомбардування переживали, щоби нікого не вбило. Тепер щоразу, коли стріляють, дитина накручує волосся на палець і вириває його. Я не можу з цим нічого вдіяти.

Нас підтримували гуманітарні організації. Допомагав Фонд Ріната Ахметова, а потім Червоний Хрест, ми отримували продуктові набори. 2016 року під Новий рік нам видавали пледи.

За цей час було багато різних випадків. Було страшно, коли сильно бомбили, а я бігла до школи за дитиною. Це було дуже страшно.

Зараз я стала інвалідом, маю третю групу. Мрію, щоби було здоров'я, щоби закінчилася війна і у дитини все було добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2016 Текст Історії мирних жінки діти обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я малозабезпечені розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій