Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар'я Кутина

«Ми з дітьми були у такій скруті, що їли з лялькового посуду»

переглядів: 187

Життя моєї родини змінилось назавжди у 2014 році, коли ми залишили рідний Луганськ, втратили власне житло, майно, роботу. Чоловік був проти евакуації дітей, тому вони ще й лишились батька. Відтоді він назавжди перервав зв’язок із нами.

Брак коштів, постійні пошуки тимчасового орендованого житла, психологічне перенавантаження та нерозуміння з боку оточуючих людей було дуже гнітючим. Я з дітьми виїжджала з Луганська взагалі без речей. Все потрібно було починати з нуля. Це неймовірно важко, враховуючи, що дітей з того часу я виховувала самотужки. Місяць ми їли з іграшкового пластикового посуду для ляльок, бо не було за що купити якісь тарілки й чашки. Тому першу придбану тарілку зберігаємо як пам’ять.

З червня 2014 року ми мешкали у Марківському районі Луганської області, потім переїхали до Старобільська. Сина не сприйняли однолітки. У 2017 році в школі його побили, травмували хребет. Тоді ми переїхали у Хмельницький, де живемо понині.

Коли у лютому почалась повномасштабна війна, наші родичі втратили житло у Рубіжному і приїхали до нас. Вони залишились навіть без речей першої необхідності. Тепер в однокімнатній квартирі нас проживає восьмеро. Жити стало ще важче, тепер у дітей зовсім немає власного куточка. Відчуття безпеки у них теж немає, бо постійно лякаються повітряних тривог.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2022 Текст Історії мирних жінки діти 2014 2017 переїзд психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми малозабезпечені внутрішньо переміщені особи Обстріли Луганська 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій