Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Ми власноруч з дитиною гасили власний будинок"

переглядів: 23

Мене звуть Антоніна. Ми живемо в Херсоні. Вірніше, не живемо, а існуємо.

Коли почалась війна, був шок. Всі силові структури покидали Херсон. Ми не знали, що робити. Виїхати ми не могли – літні батьки, тварини. Дитині ми спокійно сказали, що будемо разом. Доньці Поліні на той час було 11 років.

Ми бачили, як бомблять Україну. Ми власноруч з дитиною гасили власний будинок. А зараз, 05.03.2024, будинок розбомбили. Снаряд влетів в дах, повністю зніс його, увесь другий поверх побитий, пошкоджено все.

Ми пережили окупацію і сиділи без світла, води, тепла, звʼязку майже два місяця. Ми не знали, що буде і як, будучі в окупації. 

У нас дома було дуже багато осколків від снарядів, але самий страшніший – це підривник від снаряду у дитячому ліжку.

Поліна майже не спілкується з однолітками, вчиться дистанційно. Ця війна – це сплошна травма. Дитина пережила окупацію, власноручно гасила з нами будинок, а після повернення у Херсон – ще і прильот снаряду у власний будинок. Дякувати Богу, що у цей момент її не було дома.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2024 Текст Історії мирних жінки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта житло окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій