Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Анатоліївна

«Ми у безпеці, але мої рідні в окупації»

переглядів: 132

Щойно почалась війна, Вікторія з родиною виїхала за межі Донецької області.

Я мешкала в селищі Мангуш Маріупольського району, працювала в Маріуполі в поліції. А коли все почалося 24 лютого, ми з родиною одразу виїхали за межі Донецької області. Спочатку до Запоріжжя. Потім у Кіровоградську область, а згодом у Дніпропетровську задля роботи. Просто щоб дитину не лякати, ми були змушені виїхати. Складнощів з евакуацією не було, тому що ми поїхали в перший же день зранку.

Важко морально, тому що мої батьки залишилися в окупації. Вони пенсіонери, часто хворіють, а в мене немає можливості якось їм допомогти.

Мене шокувала жорстокість окупантів, та й сама війна шокувала. Як можна в наш час так чинити – вбивати, знущатися? Нелюдське поводження з людьми мене дуже шокувало.

Та були і зворушливі моменті. Наприклад, те, що Фонд Ріната Ахметова завжди допомагав людям. Те, що люди об’єдналися, одне одного підтримували. Мер Маріуполя також не залишив нас. Ще багато фондів допомагають. Зворушило те, що ми не залишилися наодинці з бідою, нам завжди допомагали.

Ми залишилися без житла, більша частина заробітної плати зараз йде на оренду. Складно і матеріально, і морально, і психологічно.

Ми сподіваємося, що війна закінчиться найближчим часом. Хотілося б, щоб влітку закінчилася. Хочеться повернутися додому, до того життя, яке ми залишили там. До батьків, до рідного селища. Працювати на користь Маріуполя, України, щоб усе стало на свої місця.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій