Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Гайдукова

«Ми ще не розуміли, що відбувалося»

переглядів: 147

Тетяна з чоловіком у перший день війни вивезли дітей з Охтирки. Чоловік пішов захищати країну, а Тетяна повернулась і стала надавати допомогу тим, хто її потребував 

Ми з чоловіком і двома дітьми жили в місті Охтирка. Дітей вивезли ще в перші години. Чоловік пішов до армії, я повернулася до міста, допомагала сусідам, які не виїхали. Допомагали бабусям, дідусям, шукали продукти. Діти наші цього не бачили всього, так що слава Богу, що вони від цього не постраждали.

Зранку сказали, що почалося, але тоді ще в місті було тихо, і не вірилося. 

Я думала, що це десь там, і у нас цього не буде. Але вже в середині дня у нас почалися вибухи. 

Було дуже страшно, ми не розуміли того, що відбувалося, та мабуть, і зараз цього розуміння немає.

Вразило спочатку те, як люди об’єдналися, стали добрими один до одного. Ми почали один одному допомагати. З іншої сторони - я не могла подумати, що наш сусід може на нас напасти, і я ніколи не думала, що вони до нас все життя так відносилися. Зараз в Охтирці спокійно, іноді бачимо прильоти.

Я думаю, що війна закінчиться, коли буде зброя. Коли хлопці підуть в наступ, коли буде чим бити російські війська, і вони переможуть ворога.

Вірю, що все в нас буде добре, Україна розквітне, ми будемо жити в мирі і злагоді. Діти мої маленькі це все забудуть і більше з таким не зіткнуться. Вірю, що Україна буде процвітаючою державою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій