Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Вікторівна Федорак

«Ми покинули свій дім, бо хочемо жити у вільній Україні»

переглядів: 59

Ми проживали в місті Покровськ Донецької області, працювали на шахті. У нас двоє діток. Сімнадцять років будували свій будинок. Прийшла війна, і ми вирішили його покинути, тому що ми хочемо жити в вільній Україні. Діти зараз, як і всі ми, дуже засмучені. 

Молодшій доньці – десять років. З початку війни, коли ми вимушені були виїхати, вона запитувала у нас, за що у неї забрали дитинство. 

Зараз вже якось трошки звикли, адаптувалися. Хочемо додому. Найважче те, що у нас є дім і є куди повертатися. Але немає газу, води. Покровськ вже пів року як Україна, але ми не можемо повернутися додому. 

Хочеться, щоб якомога швидше наступив мир на нашій землі. Щоб окупанти пішли від нас і більше ніколи нас не чіпали. І взагалі, хотілося б забути про існування такої країни як росія. Ніколи нічого не пов’язувати з ними, просто про них забути.

Хочеться повернутися додому, в свій рідний дім, продовжити працювати, щоб діти ходили до школи, і щоб все налагодилося. Віримо в нашу країну. Віримо в нашого президента. Віримо в наші Збройні Сили, і чекаємо перемоги.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровськ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій