Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Каріна Наумова

«Ми ночували в полі у машині. Було багато людей»

переглядів: 57

Мені 29 років. Жила я в Херсоні, мала роботу, в мене є дитина. Все було добре, сплановане було життя.

О шостій ранку нам зателефонувала свекруха – сказала, що війна. Ми не повірили. Нічого такого не було. День починався, як завжди, а коли вже пішли на роботу, почалися вибухи. Почали бомбити наш Чорнобаївський аеродром.

Коли нас окупували, продуктів не було в місті, і ціни були високі на все. Спочатку нам зарплатню видали, потім звільнили з роботи. Чоловік ще підпрацьовув у таксі, ми трошки викручувалися. Потім люди почали масово виїжджати, ми залишилися без роботи. 

Ми буквально за пару днів на початку травня вирішили, що будемо їхати. У нас були невеликі збереження, і ми зрозуміли, що витратимо їх всі або на їжу, або – на паливо, щоб виїхати і на життя перший час.

Найважчим був переїзд в інше місто. Дуже складно з нуля все починати - ми все лишили в Херсоні.

Виїхали з другого разу. Вперше нас завернули, а вдруге ми ночували в полі в машині. Було багато людей. Якраз були травневі свята, і нам вдалося виїхати, бо всі окупанти були п’яні.

Нам друзі надали житло на заході Україні, але роботи я не можу знайти. Чоловіка взяли на будівництво.

Ми сподіваємося, що може наступне наше літо вже буде в Херсоні. Там залишилася моя бабуся. Вона не захотіла виїхати, але ми не спілкуємося. Не хоче вона зі мною спілкуватися. Свекруха там залишилася - її викрали окупанти через відео у Тік-Току, і вже два тижні ми нічого про неї не знаємо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій