Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Скороходов

«Ми не знаємо, куди перепоховали тіло мого брата, вбитого російською міною в Маріуполі»

переглядів: 267

Молодий хлопець за допомогою коханої дівчини вчиться жити з однією ногою і однією рукою. В одну мить російський дрон скалічив його, поранив його мати і убив брата. Разом з ними постраждали і загинули сусіди.        

На момент початку війни я знаходився вдома - в місті Маріуполь. Перше, що вирішив зробити, - зняти гроші з картки. Але зробити це так і не вдалося, тому що черги з восьмої ранку були вже великі, й закінчились гроші в банкоматах .

Ми з моєю дівчиною повернулись додому, до нашої багатоповерхівки, і вирішили з речами перейти до моїх братів у приватний будинок.

9 березня підчас обстрілу я зі своєю сім'єю знаходився в підвалі. Після обстрілу ми ще хвилин 40 сиділи , а потім я з братом вирішив вийти на вулицю , тому що потрібно було готувати їсти і потрібна була вода. Ми вийшли на вулицю до сусідів, і буквально через пару хвилин прилетіла міна. Впала вона в півтора метрах від нас… Коли я відкрив очі - побачив безпілотник і зрозумів, що це був одиночний удар.

Я і моя мати були поранені, а мій брат та ще декілька сусідів померли на місці. Найстрашніше було дивитись, як лежить на землі моя мати, а мій старший брат робить останній подих і помирає у мене на очах.

Моя дівчина врятувала мені життя, бо змогла знайти машину, щоб відвезти мене в лікарню. І ще дуже жахливо було, коли мені зробили ампутацію ноги вище коліна.

З 9  по 23 березня я знаходився у другій лікарні міста Маріуполя. Там катастрофічно не хватало води, їжі та необхідних медикаментів. Видавали один стакан води на день - на хворого.

Моя дівчина знаходилась поруч - їй не давали нічого, тому вона робила тільки маленький ковток води і віддавала все мені. Таке ж було і з їжею. Моя дівчина намагалась бігати по лікарні і знаходити хоч трохи їжі чи води.

Медикаменти спочатку були, а після того, як мені ампутували ногу, 15 березня виїхали лікарі, і майже не залишилось знеболюючого.

У моїй сім'ї сталось горе. Я був поранений, моя мати також поранена, старший брат загинув на місці і, нажаль, залишився закопаний на окупованій території України. Наразі у нас є інформація, що його викопали, але куди перепоховали - ми не знаємо.

Зараз я живу разом зі своєю дівчиною, її і своєю мамами. Дуже сильно зворушило, коли ми виїхали з окупованої території і потрапили на територію України.

Добре пам'ятаю перший український блокпост: як відрізнялось відношення військових, і яке було щастя - побачити український стяг!

Працювати я ще не можу, тому що у мене була переломана рука у двох місця двох кісток зі зміщенням, вона ще зростається. І я ще не поставив протез і не можу нормально пересуватись. До війни я працював на будівництво, й після повного відновлення, якщо зможу, хочу продовжити працювати в своїй сфері.    

Про найтрагічніші події мого життя мені нагадують милиці й інвалідний візок: коли дивлюсь на них – розумію, що через війну залишився без ноги і не можу сам ходити. Дуже страшно це усвідомлювати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода здоров'я люди з обмеженими можливостями внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій