Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Бєлєвцова

«Війна – жах, що охоплює людину, коли замість живих людей навколо тебе мертві»

переглядів: 272

Бєлєвцова Діана, 16 років, комунальний заклад «Кочетоцький ліцей», смт Кочеток

Есе «Один день»

Війна – озброєне протистояння. Але тільки цим не можна охарактеризувати війну. По-перше, це страх людей. По-друге, ненависть людей один до одного. По-третє, це повне руйнування міст, домівок людей, пам’яток. Протягом війни людина не може відчувати щастя, бо знаходиться кожної хвилини на грані смерті.

Війна – жах, що охоплює людину, коли замість живих людей навколо тебе мертві. Також війна – це нав’язливі ідеї «верхів». Вони самі не повинні брати участь у боях, бачити смерть. Вони дивляться на це без жалю, бо ніхто не зупинить їхніх ідей і переконань.

Коли б кожному з них довелося пройти через це, наступного разу, може, вони й не починали війну. Війна – це жах. Війна не буває доброю, це завжди погано.

Багато людей вмирають на війні, але ніколи навіть не знають, що людина – це індивід. У кожної свій внутрішній світ. Під час війни нікому до цього не має діла, людей рахують сотнями та тисячами. На мою думку, це найстрашніше.

Ось ти жив, працював, творив та самовиражався. Потім почалась війна, тебе забрали в армію. Після цього вбили десь у бою. Твоє життя закінчилося. А скільки всього міг би зробити… Усе це війна. Вона в усьому винна.

Але найбільше за все я хочу розповісти про свого тата Бєлєвцова Олександра. Він один із перших, хто пішов захищати нашу країну. Всією сім’єю ми хвилювалися за нього і кожен день молилися Господові, щоб тато повернувся живий і неушкоджений.

Війна для країни – це розруха, голод, збитки та економічне падіння. А для світу – це шрам на усе життя, який ніколи не загоїться і не забудеться нащадками.

Герої війни завжди будуть в пам’яті своїх дітей, онуків, правнуків як люди, які дали їм можливість мирно та спокійно жити. Щоб люди були щасливі, треба, щоб у цілому світі був мир.

Ті, хто побував на війні, особливо цінують мир і дуже не люблять розповідати про війну. Це й не дивно. Тому мир для людей значить дуже багато. Мир на землі для них означає можливість жити повним життям, працювати, ростити дітей і не боятися за життя своє і своїх близьких.

Мир – це найцінніше, що тільки може бути.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти розлука з близькими Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій