Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Валеріївна Борзко

"Ми думали не лише про себе, а й про наших односельців"

переглядів: 41

Ми з дітьми з Донецької області, з-під Мар'їнки. 

24 лютого у нас було тихо. З п'ятої ранку телефон розривався від дзвінків, усі телефонували і повідомляли про початок повномасштабної війни. А нам у це не вірилось, не розуміли, що це реально. Ми звикли, що бойові дії відбуваються тільки у нас, а не по всій Україні. 

У нас зачинились усі магазини, не працювали аптеки, тільки у населеному пункті за 15 кілометрів від нас. Доводилося групуватися з односельцями і їхати у крамницю скуповуватися, щоб можна було привезти в село і роздати людям. Думали не лише про себе, а й про інших. 

Нам пропонували виїхати відколи почалася війна, телефонували зі школи і з дитячого садка, але у нас був досвід 2014 року, коли спочатку було страшно, а потім усе затихло. Ми не очікували, що буде така катастрофічна ситуація. 

Найстрашнішим було те, коли почали бомбити наше село: не поля і річки, а наші будинки. Коли влучило безпосередньо під вікна нашого будинку, тоді ми зрозуміли, що нас це не мине. Ми були шоковані. 

Нам зателефонували родичі з Черкас і запропонували приїхати до них. Але це  не остання наша точка, за два роки ми вже багато поїздили. 

Війна негативно вплинула на нашу родину - ми залишились без житла, без будь-якої підтримки. Найбільший страх - що у нас немає свого помешкання і доводиться жити в орендованому житлі. 

Я не знаю що зі мною буде завтра. Намагаюсь про це не дуже замислюватись, для мене тема дому дуже важка. Концентрую свої зусилля на дітях.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Георгіївка 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій