Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана

«Мене накрила паніка, коли під час обстрілу я прибігла додому і не побачила сина»

переглядів: 482

Світлана емоційно згадує найгостріші моменти перших військових місяців, начебто все було вчора. Їй допомагали багато людей, і вона почала допомагати іншим. Тепер це її професія.

Я вела урок у школі, коли прийшов директор і сказав, що до нас йдуть танки. Так я зрозуміла, що почалася війна.

1 січня 2015 року я була у подруги, спілкувалися, і мене щось почало непокоїти. Почала збиратися. І тут почали літати снаряди і лягати в квадраті, з будинків вікна полетіли. Я прибігла додому і не побачила сина. В цей момент промайнуло все перед очима, мене накрила паніка.

Коли я зайшла до спальні і побачила його там, то сіла на диван і розплакалася. Сиділа й не знала, що робити. А тут одразу прийшли сусіди, звідкись принесли вікна, рами. Люди тоді нам допомогли не замерзнути.

Був ще дуже страшний момент, коли обстріл розпочався під час уроку. У нашій школі підвалу не було і ми не знали, куди нам ховатися з дітьми. Ще й зв'язку не було, ми боялися, що не дай Боже, до школи потрапить снаряд і діти загинуть. Було дуже страшно, могло статися непоправне.

«Головне – нас підтримали, і ми відчули, що не одні»

Спочатку були побутові проблеми, але зараз все нормалізувалося, я працюю. Спочатку було тяжко, а зараз є підтримка від Фонду Ріната Ахметова. Цей Фонд багато видавав допомоги: продукти людям похилого віку та інвалідам, допомагав людям, яким була потрібна операція. Ми відчули, що не одні, а це дуже важливо у скрутну хвилину.

Я стала соціальним педагогом, зрозуміла, що треба допомагати людям. Я вдячна за допомогу волонтерам, які підказували, як діяти та не зламатися у складній ситуації.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки діти 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення робота перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій