57-річний Вʼячеслав Сусугуров загинув у своєму домі в провулку Шевченка, 29а в Маріуполі. Туди 13 березня 2022 року поцілила авіабомба. Загинули також його дружина й чоловік її сестри, онук, сват і дівчина сина. Усі вони зібралися під одним дахом після початку повномасштабної війни.

Мені дуже його не вистачає

В’ячеславу Сусугурову було 57 років. Працював музикантом: співав у кафе й ресторанах, зокрема більш ніж 20 років – у ресторані «Мисливець» в Маріуполі. Також проводив конкурси на різних заходах.

Останній період життя В’ячеслав мав проблеми зі здоров’ям і менше працював, але не полишив улюбленої справи. Вдома мав професійну апаратуру, записував пісні відомих артистів у своєму виконанні, а потім надсилав записи друзям і рідним.

«На святах, весіллях, днях народженнях багато хто чув голос мого тата, він у нього був чудовим», – розповіла донька Тетяна Раізова.

Вʼячеслав також допомагав людям із інвалідністю отримати допомогу від держави, літнім людям, родичам – отримати пенсію. Удома був справжнім господарем – купував і готував харчі на зиму, відвозив дітям. Умів відремонтувати все в оселі й на подвірʼї.

«Він був дуже добрим, найдобрішим татом, найсправжнішим батьком, який може бути. У нас завжди все було, незважаючи на те, що жили ми скромно, але батьки старалися, піклувалися. Вони жили заради нас із братом… Після прямого влучання у дім від батькової апаратури практично нічого не залишилось, але вдалося відновити жорсткий диск із піснями. Іноді слухаю… Мені дуже його не вистачає», – сказала Тетяна.

Вʼячеслава Сусугурова та його рідних спершу прикопали в братській могилі-траншеї, а через кілька місяців перепоховали. У загиблого залишилися донька зі сімʼєю, син, брат та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.