11 серпня 2023 року російська армія відібрала життя 8-річного Володимира Балабаника з Івано-Франківщини. Ворог поцілив ракетою «Кинджал» по території приватного будинку, де хлопчик мешкав разом із родиною. Володимир отримав численні осколкові поранення, його госпіталізували. Медики боролися за життя дитини, проте врятувати його не вдалося.

Медики боролися за життя дитини, проте врятувати його не вдалося

Володимир народився 6 липня 2015 року в селі Ценява Коломийського району. Після завершення дошкільного навчального закладу став навчатися в Коломийському ліцеї №2. Цьогоріч закінчив другий клас.

«У другому класі Володя навчався вдома з мамою. Батьки переживали за дітей і оберігали, їх в родині було троє. Мамині слова про сина – гарний, розумний, чемний, маленький помічник. Діти Володю в класі дуже любили. Він був допитливий, старанний, турботливий учень. Вчителька ласкаво називала його маленький комедіант, бо був веселий і життєрадісний. Сум, сум у родині, сум у школі. Страшно подумати, що парта буде порожня, зошити і підручники залишаться закриті», – написала вчителька ліцею №2 Оксана Шегда.

У Володимир Балабаника залишилися батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.