Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Задорожна

"Мати так і не впізнала доньок. Ідентифікували по документах"

переглядів: 80

35-річна Наталя Задорожна загинула разом зі сестрою Ганною 3 квітня 2022 року в Маріуполі. Їх обох убив снайпер у на той час уже окупованому Кальміуському районі міста.

Мати так і не впізнала доньок. Ідентифікували по документах

Наталя народилася й мешкала в Маріуполі. Працювала на Азовмаші, була свердловщицею. Там само працювала також її сестра Ганна. Жінки були нерозлучними, пригадують їхні знайомі. Жили разом, разом виховували доньок. Були веселими, любили й добре вміли плавати, грали в шахи.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України Наталія із донечкою Софією, сестрою Ганною та племінницями Нікою й Вікою переховувалася в багатоповерхівці на проспекті Металургів. За словами її колишнього чоловіка, Наталя хотіла виїхати з міста, однак такої можливості не мала.

Сестри Задорожні кілька разів ходили навідувати маму, яка мешкала у Волонтерівці, що на околиці Маріуполя. Шлях туди й назад займав не один день.

Третього квітня 2022 року сестри вкотре пішли до мами. Того дня російські військові дозволили містянам заходити до Кальміуського району (на той час він уже був окупованим). На Нікопольському проспекті, що в цьому районі, Наталію та Ганну вбили.

«Приблизно за два тижні до цього в їхньому дворі на Металургів пролунав авіаудар. Сестри були на вулиці та дивом залишилися живі. Вони сподівалися, що нічого страшного з ними уже не станеться… Там, де їх застрелили, дуже багато людей загинуло...», – розповіла маріупольчанка Катерина Ніколаєнко, яка того дня йшла також із сестрами.

«Їхні тіла місяць не забирали. Мати так і не впізнала доньок. Ідентифікували по документах. Поховали в братській могилі десь на Виноградному», – повідомив Іван, колишній чоловік Наталії.

У Наталії залишилася донька Софія, мама й племінниці.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій