18 березня 2022 року російські військові взяли у полон жителя Бучі Василя Недашківського та його дружину. Згодом жінку відпустили, а чоловіка – ні. Його знайшли загиблим 31 березня у підвалі одного з будинків. Василеві було 47 років.

Маму та батька взяли в полон 18.03.22. Через чотири дні маму відпустили, а його – ні

«Маму та батька взяли в полон 18.03.22. Тато із моїм братом допомагали копати окопи для тероборони. У російських солдат були списки з їхніми прізвищами. Катували батька при мамі. Через чотири дні маму відпустили, а його – ні. Мама щодня питала у російських солдат, коли батька відпустять. Та вони тільки погрожували їй. Казали, якщо буде багато розпитувати – застрелять. Мама не здавалася, продовжувала шукати батька. Знайшла його у підвалі вже після виходу російських військ із міста. Його жорстоко закатували і вбили російські солдати», – розповіла прийомна донька загиблого, Єлизавета Козлова.

У Василя Недашківського були відкриті рани на руках і голові, синці на животі та правому боці.

Василь народився у Фастові, жив у Бучі. Закінчив професійно-технічне училище у Білій Церкві за фахом «столяр-паркетник». Останнім часом працював монтажником вікон. Захоплювався читанням, а особливо любив детективи.

«Він завжди допомагав у складний час. Вчив, що потрібно бути доброю та порядною людиною, допомагати ближнім, любити Батьківщину. Був патріотом своєї країни, останні його слова, з розповіді мами: «Я – українець, я на своїй землі», – розповіла Єлизавета.

У Василя Недашківського залишилися дружина, син та прийомна дочка.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/