Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Миколаївна Єременко

«Мамочко, миленька, не плач, я тебе благаю»

переглядів: 814

Початком війни стала Мар’їнка [червень 2014 року]. Із перших днів війни, поки не закрили кордон між Донецьком і Мар’їнкою, постійно їздила за товаром. Не було такого страху...

Але найбільша й найстрашніша подія в мене сталася 13 лютого 2015 року. Я побачила очі дитини... Тоді обстріляли місто Гірник. Ми з чоловіком приїхали в магазин скупитися. У цей час зайшла мама з дитиною. І мама плаче ридма, а дитина її заспокоює. Це незабутнє... Я бачила голодних, усе перебачила, але найстрашніше – було бачити ці очі. Коли дитина заспокоює маму, а в неї просто істерика. Я останнім часом стала вірити, що Бог захищає людей. У мене таке склалося враження. Коли обстріляли місто Гірник, то в той день стільки людей загинуло... Напевно, виявилися не в тому місці, не в той час.

За сім років найстрашніше – бачити очі цієї дитини, яка говорила: «Мамочко, миленька, не плач, я тебе благаю! Усе буде добре!» Я їй почала пояснювати: «Не хвилюйся». А вона каже: «У мене більше хвилюється мама». Цій дитині було років п’ять-шість.

Страшно, коли друзі телефонують і кажуть: «Ховайтеся в підвал, Миколаївно». Страшно, правда. Ми з братом розмовляли, він зі Слов’янська, він говорив: «Свєто, я ховався у квартирі між несучими стінами». Це страшно!

Людське життя зовсім безцінне! І коли місто Гірник обстріляли, я була у двох метрах від цього снаряда.

Я стала цінувати не тільки життя, але й людські стосунки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій