Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Іванівна

«Мамочка, давай поїдемо, я жити хочу»

переглядів: 92

Нашу родину, як і всі сім'ї України, спіткала війна. Ми проживали родиною у Луганській області, після повномаштабного вторгнення я з сином виїхала до Дніпропетровськой області, сину 9 років, мені 48, наш тато оставався дома, він був волонтер від Червоного Хреста, допомогав людям, развозив гуманітарну допомогу, вивозив людей, привозив допомогу з Бахмута в Лисичанськ,так як в городі вже не було даже хліба, ні води, ні світла, ні газу. Чоловік під обстрілами допомагав людям доки 2 липня не окупували наше місто, і 30 червня він приєднався до нас.

Він хворів і до цього багато років на цукровий діабет, але всі ці навантаження усугубили його здоров'я, і 28 грудня 2022 року чоловік помер від інфаркту, і ми з сином переїхали до Київської області, так як в Дніпропетровській області, ми не змогли залишатись. У сина стрес, він не міг залишатись в домі, де ми проживали, дитина пережила шок.

Зараз ми проживаєм у Київській області, і чекаємо кінця війни, мені як матері бажалось, щоб дитина відпочила, поспілкувалась з психологами, морально заспокоїлась.

Шокували обстріли міста, під час яких дитина просто трусилась від страху, і просила: "мамочка, давай поїдемо, я жити хочу" - казав син. Після виїзду, у волонтерскому центрі, він під час сну кричав і просив піти у підвал, крапкой стала смерть батька.

Стикались з нестачею їжі, води, медикаментів теж, в городі магазини були пусті, ми їли свої запаси з підвалу, та деякі крупи, які отримував батько.

Під час обстрілу сусід упав від взривної волни і син це бачив, загинув хлопчик, з яким він гуляв до війни під час обстрілу, і він дуже сумував за ним.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лисичанськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я непродовольчі товари неповні сім'ї діти їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій