Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Олександрівна Поклонська

«Мамин будинок частково зруйнований»

переглядів: 103

Валентина з родиною виїжджала з Охтирки лише на деякий час. Після повернення вона мала займатись відновленням маминого будинку.

Мені 46 років, живемо ми в Охтирці. Сім’я моя – це чотири жінки: мама, сестра, я і донька. Чоловік мій загинув на Донбасі ще в 2015 році. Коли почалась війна в 2022 році, ми виїжджали - у нас за містом є невеликий будинок. Там перебували 10 днів. Коли туди також зайшли російські танки, ми виїхали в Івано-Франківськ. Зараз повернулися в Охтирку. У мами будинок зруйнований частково, потрібно було повернутися, перекрити дах, поки не залило.

24 лютого мені зателефонувала кума і сказала збирати речі, забирати сім’ю й виїжджати, бо почалася війна.

Коли ми їхали з міста, зіткнулися з танками. Але ми ще не знали, що то не наші танки, а російські.

Ми на той час ще проїхали нормально. Заїзд у село через місток. Коли ми їхали, він ще стояв, а потім його зруйнували. З села ми виїжджали вже полями. Виїхали більш-менш без проблем.

Ліки я з дому всі забрала, які були. Харчі також були. Особливих проблем не було в нас. Звісно, морально було дуже тяжко, але мені потрібно було тримати себе в руках, тому що сестра хвора, мама, мені потрібно було наглядати за ними.  

Я думаю, що в цьому році вже буде перемога за нами. Наші хлопці виженуть їх звідси і все буде в нас добре. Будемо жити в мирній країні, відбудовувати її. Ми віримо в нашу перемогу й чекаємо її.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло люди з обмеженими можливостями неповні сім'ї літні люди (60+) діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій