Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Троян

«Мама вісім місяців ночувала в погребі»

переглядів: 74

Мені 57 років. Я мешкала в Херсоні. Працювала в лікарні з дітьми. Зараз на пенсії. У перші дні війни ходила на роботу. Навколо літали снаряди, лунали вибухи. Я з дітьми бігала в підвал. Вони кричали. Я відчувала дикий страх. Потім два тижні не виходила з квартири. 

Було дуже складно дістати наші ліки – доводилося купувати російські. Деякі препарати привозили волонтери. На початку вторгнення я витратила кредитні кошти на продукти. Як виявилося, вчинила правильно, бо потім не було ні грошей, ні продуктів. Лише згодом росіяни стали завозити товари. Коли прийшли наші військові, я ридала й обіймала їх. 

Зараз живу у мами в Снігурівці, бо в Херсон обстрілюють. Ми отримуємо гуманітарну допомогу.

Мамі вісімдесят років. Вона також була в окупації. Вісім місяців ночувала в погребі. 

Мені дуже хочеться побачити й обійняти доньку. Вона за кордоном. Хочеться, щоб закінчилася війна і щоб у мене була робота

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій