Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Забеліна

"Мама каже, там жах. Люди мертві. Частини тіла розкинуті"

переглядів: 108

Вони спочатку хотіли переховуватися в "Азовсталі", потім – в драмтеатрі. Але мама та дві доньки залишилися в звичайній чотирьохповерхівці неподалік площі Свободи та Миру. Анна, старша донька, розповідає, як рятувалися в коридорі на першому поверсі. Автівки, аби спробувати виїхати, не було. Інформації – також. Аби не розгубитися в датах, відзначали їх в календарі. 8 березня випав сніг. Його збирала вся родина, аби було що пити. 

"Коли ми пішли додому, мати забула на вулиці віник. І саме туди, де вона його залишила, стався приліт снаряду. А за кілька днів – приліт у супермаркет "Дзеркальний". Багато було загиблих. Потім мати пішла шукати їжу і дрова. Пов'язала білу стрічку. Коли повернулася, говорить, що там був жах. Люди мертві. Частини тіла розкинуті", - згадує пекельний березень 2022 року у Маріуполі Анна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки молодь діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій