33-річний Максим Гурінов загинув 5 березня 2022 року в Ірпені на Київщині. Він хотів евакуюватися з міста разом із дружиною Яною та донькою Дариною. Їх погодився вивезти водій Зураб Григорян. На вулиці Університетській російські військові розстріляли автівку. Усі, хто в ній був, загинули.

Максим накрив собою Яну, а вона – Дарину…

Максим родом із Києва. Закінчив школу №218 у Деснянському районі. Працював оператором-комплектувальником на складі косметологічної компанії. Там познайомився з майбутньою дружиною Яною. Спочатку пара орендувала житло, а потім батьки Яни допомогли придбати квартиру в Ірпені. Максим займався спортом, часто їздив велосипедом на роботу.

«Він був добрий, гарний, нікому не відмовляв у допомозі. З Яною Максим познайомився приблизно у 2017-му. Вона з ним просто розцвіла. Це було щасливе молоде подружжя. Коли Яна завагітніла, Максим перейшов працювати на інший склад, щоби бути ближче до дому», – розповіла родичка дружини Оксана.

«Вони були дуже милі, схожі між собою, спокійні, сором'язливі, усміхнені та завжди разом», – додала спогад про подружжя колега Анна.

Після початку повномасштабної війни Максим зі сім’єю залишалися в Ірпені. Утім з кожним днем в місті ставало дедалі небезпечніше, обстріли частішали та сильнішали.

«5 березня Максим, Яна і Даринка намагалися виїхати. Першого разу потрапили під обстріл і повернулися у підвал водія, який їх вивозив. А вдруге – їх розстріляли просто в автівці. Коли родичів знайшли вони були на задньому сидінні таксі. Максим накрив собою Яну, а вона – Дарину…», – розповіла Оксана.

Сім’ю Гурінових поховали на Північному кладовищі за Броварами.

У Максима залишилися батьки та бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.