Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Гурінов

"Максим накрив собою Яну, а вона – Дарину…"

переглядів: 86

33-річний Максим Гурінов загинув 5 березня 2022 року в Ірпені на Київщині. Він хотів евакуюватися з міста разом із дружиною Яною та донькою Дариною. Їх погодився вивезти водій Зураб Григорян. На вулиці Університетській російські військові розстріляли автівку. Усі, хто в ній був, загинули.

Максим накрив собою Яну, а вона – Дарину…

Максим родом із Києва. Закінчив школу №218 у Деснянському районі. Працював оператором-комплектувальником на складі косметологічної компанії. Там познайомився з майбутньою дружиною Яною. Спочатку пара орендувала житло, а потім батьки Яни допомогли придбати квартиру в Ірпені. Максим займався спортом, часто їздив велосипедом на роботу.

«Він був добрий, гарний, нікому не відмовляв у допомозі. З Яною Максим познайомився приблизно у 2017-му. Вона з ним просто розцвіла. Це було щасливе молоде подружжя. Коли Яна завагітніла, Максим перейшов працювати на інший склад, щоби бути ближче до дому», – розповіла родичка дружини Оксана.

«Вони були дуже милі, схожі між собою, спокійні, сором'язливі, усміхнені та завжди разом», – додала спогад про подружжя колега Анна.

Після початку повномасштабної війни Максим зі сім’єю залишалися в Ірпені. Утім з кожним днем в місті ставало дедалі небезпечніше, обстріли частішали та сильнішали.

«5 березня Максим, Яна і Даринка намагалися виїхати. Першого разу потрапили під обстріл і повернулися у підвал водія, який їх вивозив. А вдруге – їх розстріляли просто в автівці. Коли родичів знайшли вони були на задньому сидінні таксі. Максим накрив собою Яну, а вона – Дарину…», – розповіла Оксана.

Сім’ю Гурінових поховали на Північному кладовищі за Броварами.

У Максима залишилися батьки та бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій