Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Володимирович Омельченко

"Майно все розбомбили. У нас нічого не залишилось"

переглядів: 90

До 2014 року ми мешкали у місті Донецьку. Я працював в управлінні державної пенітенціарної служби, начальником відділу оперативно-розшукової роботи. У 2014 році управління евакуювали до Маріуполя. Там створили нове управління державно-кримінальної служби. 

До 2022 року я мешкав у Маріуполі. У нас там була квартира. На початку війни наш дім розбомбили і ми переїхали до міста Коломиї. Я на військовій пенсії, дружина тепер не працює, а син трудиться в установі виконання покарань. 

Я був на пенсії, але працював у маріупольському слідчому ізоляторі у відділі з виконання судових рішень. 24 лютого я приїхав зранку на роботу, там дізнався, що розпочалася війна. В обід нас відпустили додому і більше ми на роботу не приходили. 

16 днів ми просиділи в підвалі сусіднього будинку. Найбільше шокували трупи біля будинків, людей ховали прямо у подвір'ї, а також вибухи, авіабомби з літаків і постійні бомбардування. 

Ми виїхали з Маріуполя 31 березня. Думали, що ось-ось закінчаться військові дії. Але вони продовжувались, і у нас не вистачило терпіння. 

Майно все розбомбили. Нічого не залишилось. Це було 1 квітня, а за день до того ми виїхали. 

У мене завелась машина. Вона стояла на подвір'ї біля гаражів. Виїжджали ми з дружиною та сином, і ще з собою я взяв двох сусідів - чоловіка і дружину. На блокпостах запитували де я працював, я відповідав, що пенсіонер. На кожному блокпості примушували роздягатися мене, сина і сусіда. До Запоріжжя ми їхали годин шість. 

У мене друг мешкає в Івано-Франківську. Він покликав до себе. Він працює оперуповноваженим у слідчому ізоляторі і отримав наказ супроводжувати колону. Одна колона їхала до Коломиї. Ось так ми тут і опинилися. 

Хочеться, щоб ми швидше перемогли. Війна закінчиться нашою Перемогою. Мрію продовжувати працювати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій