Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
переглядів: 210
Галина Дем'яненко
photo0
photo1
photo2
photo3
photo4
Бердянське
Бердянське
«Люди встигли вийти з дому за п'ять хвилин до прямого влучення»

Це було 4 вересня 2014 року. О другій годині дня почався обстріл. Такий був сильний обстріл, що нам довелося ховатися в підвал. Вибухнуло тут поруч, у районі Широкиного, нам було добре чути. Розумієте, навіть якщо вибухало десь на відстані, то розліт осколків ми відчували. Вони торохтіли по дахах. Ми навіть ночували в підвалі.

Якщо цей конфлікт ще буде далі затягуватися, то настануть злидні

Електропідстанція була в Широкиному. Широкине було обстріляне сильно. І ми жили без світла. Десь приблизно місяць у нас не було електроенергії, поки не відновили. А без електроенергії не було води, не було нічого. Це добре, що було ще тепло більш-менш.

 У наше село увійшли батальйони. Обстріли були дуже сильні, були прямі влучення. У нас 10 будинків, у які були прямі влучення. Це добре, що там не було людей.

В одному будинку буквально за п'ять хвилин [до пострілу] вийшли до батьків. Пішли, щоб сховатися. І було пряме влучення прямо в будинок.

Люди встигли вийти з дому за п'ять хвилин до прямого влучення

Сильний обстріл був ще 18 травня 17-го року. Обстріляли котеджі. Вони горіли. Було більш ніж двадцять чотири, по-моєму, або снарядів, або щось випущено. Усе в диму, ось цей гар, запах сірки. Сильні були розриви.

Люди встигли вийти з дому за п'ять хвилин до прямого влучення

З 15-го року нам надавали велику допомогу Міжнародний Червоний Хрест та Рінат Ахметов із гуманітарною допомогою. Щиро дякуємо, що є такий Фонд і допомагає нашому населенню. Кожен житель села отримує цю гуманітарну допомогу. Люди дуже задоволені, у цьому наборі є все, що необхідно.

У нас була проблема з питною водою – ми всюди в міжнародні організації зверталися, писали всюди.

І спасибі ДТЕК. У нас був дуже великий борг, упродовж п'яти років не оплачував ніхто, нам цей борг списали, і зараз нам під'єднають електроенергію.

Люди встигли вийти з дому за п'ять хвилин до прямого влучення

 Якщо цей конфлікт ще буде далі затягуватися, то настануть злидні. Я вважаю, що потрібно якось знаходити компроміс. І настане в нас мир, і ми будемо жити так, як жили до війни. Усе буде добре.

slide1
slide2
slide3
slide4
slide5
slide6
slide7
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій