Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Миколаївна Жидкова

«Люди панікували, всім було страшно, скуповували харчі»

переглядів: 62

Ольгу шокує відношення окупантів до українських жінок та дітей.

Ми з Харкова. Виїхали з чоловіком в Олександрію, були в Полтаві. Тепер ми у Києві. Я інвалід третьої групи і в 52 роки мені складно знайти роботу. Але чоловік працює, гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова ми отримуємо, тож якось тримаємось.

24 лютого я збиралась на роботу. Подивилась у вікно, почула вибухи. Ми жили на Східній Салтівці. Після початку війни я ще два дні працювала. Люди панікували, всім було страшно, скуповували харчі. Над містом літали російські літаки. 15 березня ми поїхали з Харкова.

У мене є родичі в росії, моя мама з росії. Ніколи я не думала, що таке буде.

Мене шокувала поведінка росіян по відношенню до наших дітей, до жінок. Ніхто такого не очікував.

Мої рідні лишились без роботи через війну. У сестри чоловік - інвалід першої групи. Вони також виїхали – їм надала житло жінка, яка поїхала в Іспанію. Сестра раніше працювала на плитковому заводі у Харкові. Її звільнили. А додому повертатись їм не можна - там і досі без світла люди сидять, вчора було 15 прильотів.

Перед зимою в мене мама померла. Було тяжко. Все це лишає осад на душі, але я чітко розумію, що треба жити одним днем і робити все зараз, бо майбутнього може не бути.

Сподіваємось на краще. Мріємо, що повернемось додому, будемо працювати, відбудовувати країну, повертатись до звичайного життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій