Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Петро Григорович Михайлюк

«Люди готували підвал під укриття, але нас Бог милував»

переглядів: 437

Недавня смерть дружини затьмарила у пам'яті Петра Михайлюка військові спогади. Він вважає, що Петрівці пощастило, бо сюди снаряди долітали рідко.

Моя дружина померла у дев'ятнадцятому році від раку крові. За два дні згоріла, так несподівано. І це було найстрашніше для мене. Живу зараз разом із сином та онуком. Є ще дві доньки, онука та правнучка.

Якось обстріли давно були, я вже й не пам'ятаю, вискочило з голови. Петрівку так сильно не обстрілювали, раз чи два тільки було, не сильно. Бог милував Петрівку. Але люди готувалися. У нас двоповерховий будинок, 16-квартирний. Підвал готували. Дякувати Богу, скористатися не довелося.

Але живемо весь час у великій напрузі. У мене квартира розташована вікнами не на Щастя, а в інший бік. І мені майже нічого не чути, іноді тільки буває. Чи вчення йдуть, чи що там… не знаю навіть.

Згадую, як до війни було вільно, жодних обмежень. Раніше в нас часто автобуси ходили і на Луганськ, і на Щастя. Ми дітей відвідували, на ринок заходили. А тепер автобусів немає і дороги страшні.

Нам, старим, Рінат Ахметов продукти постачав, дякую йому. Тепер у нас спокійніше стало, і магазини відчинили.

Мрію я про мир і щоб було все так, як раніше, тихо і вільно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петрівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій