Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Кузьмівна Зайцева

«Ми свої документи в банках закопували»

переглядів: 442

Світлана Зайцева розповідає, що Петрівку бомбили не так сильно, як сусідні селища. Але люди все одно боялися і влаштовували в підвалах імпровізовані бомбосховища. Після обстрілів життя в селищі сильно змінилося.

Серйозно це почалося у нас в жовтні 2014 року, коли бомбили Станицю Луганську. Нас теж трохи обстрілювали, два будинки розбило. Радгосп Артема - в трьох кілометрах від нас - сильно бомбили. Ми думали, що нам кінець. Але, слава Богу, обійшлося.

Доводилося ховатися в підвалі. Брали з собою теплі речі, а документи закопували в банках. Не знали, як буде завтра, переживали.

Ми свої документи в банках закопували

Дуже допомагала нам гуманітарка від Фонду Ріната Ахметова, адже в магазинах нічого не було. Спасибі йому тисячу разів! Дай Бог йому здоров'я і всім, хто там працює.

Зараз у нас все закрилося - лікарня, аптека. Навіть найнеобхідніше-тапочки кімнатні - і їх нема де купити. Навіть якщо я можу виділити гроші на них зі своєї пенсії, купити їх нема де. Або нитки - зашити щось. І їх у нас ніде купити, тільки в Щастя треба їхати.

Працювати теж нема де, багато молоді їхало. Залишилися одні "старики". Одна ТЕС працює, і ніякої іншої організації тут більше немає. А на ТЕС же всіх не візьмуть. Дуже важко живеться.

Родичі в Луганську живуть, в Брянці – тітки, дядьки, племінники. І немає ні з ким ніякого зв'язку. Живемо, як то кажуть, встав - добре, день прожив - добре, а завтра - Бог знає, що буде.

Найбільше я мрію, щоб був мир. Щоб звільнили Луганськ, щоб можна було, куди хочеш, поїхати. А буде мир - тоді і все у нас буде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петрівка 2014 Текст Історії мирних пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій