Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Пилипенко

"Ксюша та її батько загинули від прямого влучання у будинок"

переглядів: 34

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Оксана Пилипенко загинула 2 квітня 2022 року в Маріуполі. Вона вийшла з підвалу батьківського будинку на вулиці Краснофлотській, щоби приготувати їжу – снаряди влучили у подвір’я. Їй було 43 роки.

Ксюша та її батько загинули

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Ксюша з родиною перебралася до батька. Від обстрілів ховалися у підвалі. Чоловік з їхніми двома дітьми залишився в укритті, а Ксенія з батьком вийшли надвір. Почався обстріл. Було пряме влучання у будинок. Ксюша та її батько загинули», – розповіла подруга загиблої, Валентина.

Оксана працювала кореспонденткою газети «Маріупольський портовик» на державному підприємстві «Маріупольський морський торговельний порт». На момент початку широкомасштабної війни була у декретній відпустці. Виховувала сина та доньку.

«Ксюша була відкритою, щедрою та доброю. Ми познайомилися на роботі й стали подругами. Вона дуже любила свою родину. А ще не могла пройти повз безпритульних тварин – завжди їх годувала, опікувалася ними. Новина про загибель Ксюші стала справжнім шоком. Нам усім дуже її не вистачає», - розповіла подруга.

Спочатку Оксану та її батька поховали на подвір’ї будинку, де вони загинули. Згодом перепоховали на Старокримському кладовищі.

Чоловік Оксани та діти змогли вибратися з пекельного Маріуполя.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій