Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Коломоєць

«Кожного дня ворожі ракети та кулі забирають чужі життя»

переглядів: 9

Коломоєць Діана, учениця 11 класу ОЗО "Матвіївський ЗНВК «Всесвіт» МСР

Вчитель, що надихнув на написання есе - Тітова Тетяна Олексіївна

Моя Україна майбутнього

Мир сьогодні став набагато більшим, ніж просто слово. Це найпотаємніша мрія мільйонів людей в країні та за її межами. Це найсвітліші спогади, що викликають посмішку на обличчі у найтяжчий час. Це те, що дарує надію і силу вірити в завтрашній день, боротися за світле майбутнє.

Кожного дня ворожі ракети та кулі забирають чужі життя. Мільйони дітей та дорослих більше ніколи не зможуть побачитися один з одним. Холодні бліді руки більше не відчують тепла рідних материнських обіймів.

Щоночі я засинаю із думкою, що і мене чекатиме така доля, а цей день був для мене останнім. З моїх вуст не сходить молитва, по щоках течуть сльози, а останнє, що я пам’ятаю перед тим, як заснути від повного виснаження — це те, як тремтять мої руки та гул літаків і ракет, що пролітають над моїм домом. Щоранку, коли прокидаюсь, я можу видихнути із полегшенням. Хоч ненадовго, але я можу заспокоїтися і насолодитися хвилиною тиші.

А далі все йде за сценарієм: вий сирени, рев двигунів автомобілів і турбін літаків-винищувачів, вибухи, жах в людських очах і сльози… Найгіркіші серед них дитячі, бо, дивлячись на них, розумієш, що ці спогади відбитком ляжуть у їхній пам’яті, витіснивши все те світле, що ми називаємо «дитинство».

Деякі, не знаючи, що буде далі, виснажені постійними «емоційними гойдалками», вирішили поставити крапку в історії власного життя, так і не дочекавшись завершення цього кривавого божевілля. Не дочекавшись часів, коли настане Мир. Все в цьому світі має свої початок та кінець. Немає нічого вічного. Тож, уявімо собі, що одного сонячного ранку усі новини будуть миготіти різнобарвними заголовками, а всі статті будуть переповнені щирою радістю. Перемога.

Всі можуть видихнути з полегшенням і з посмішкою на вустах вийти на вулицю, споглядаючи чисте вільне небо, поки десь вдалині наші захисники з галасом святкують. А поруч гордо майорить прапор держави, що пройшла чи не найбільше випробувань на шляху до справжньої Незалежності.

Вся країна об’єднається у цей день під спільним гаслом: «Слава Україні! Героям слава!». Чин і посада не матимуть значення — в цей день кожен стане героєм. Кожен нарешті за стільки часу відчує власну важливість і значущість.

Для кожного з нас ця війна стала чимось особистим. Вона залишила багато шрамів на нашому поколінні. І це повинно стати для нас цінним уроком. Важкі часи створюють сильних людей, а сильні люди творять світле майбутнє.

Ті, хто на власні очі бачили весь той жах, що відбувається на лінії розмежування, ніколи не погодяться пережити таке ще раз, а тим паче, щоб їх діти жили так, як вони у свій час. Тому не тільки справжні патріоти, але й кожен, в кому є хоч крихта людського, буде вкладати душу у те, щоб відбудувати нашу Україну. Так відродяться наші міста-герої, наче фенікси з попелу, розквітнуть і наповняться бурхливим життям знову. Виникнуть нові міста, заводи, підприємства і українці, натхненні своєю перемогою, ввірвуться на світовий ринок.

Наша країна може стати однією з провідних держав світу, на рівні з Великою Сімкою, оскільки Перемога дасть нам ще й світове визнання.

Думки про світле майбутнє заспокоюють мене щодня у цей складний час. Це потужна мотивація жити далі і продовжувати боротьбу. Я знаю, що мою думку розділяють мільйони людей. І щоб втілити її у життя ми повинні об’єднатися і прямувати разом до Миру — найціннішого скарбу людства.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Матвіївка 2022 2023 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій