Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Поліна Климчук

«Кожен внесок, незалежно від його розміру, є кроком до перемоги»

переглядів: 10

Климчук Поліна, учениця 9 класу Запорізької гімназії №80

Вчитель, що надихнув на написання есе - Харченко Світлана Степанівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Моя українська національна ідентичність – це не лише обраний мені шлях життя, але і моя найбільша суперсила. Спадковість цінностей та культури, яку я ношу в серці, дарує мені відчуття приналежності до чогось великого та важливого. Ми пишаємося своєю багатошаровою культурою, великими поетами та письменниками, які залишили нам надзвичайні вірші та твори. Наша мова – одна з найкрасивіших у світі, а літературна спадщина, починаючи від Тараса Шевченка і закінчуючи сучасними письменниками, збагачує світову літературу.

Музика, живопис, танці – українська культура завжди була джерелом натхнення для людей всього світу. Ми не тільки зберегли свою культуру та мову, а й залишили слід у світовій історії, борючись за незалежність. 

Я щаслива, що я маю честь бути частиною української нації. Українці завжди були відомі своєю вольовою силою та рішучістю. Ми пережили багато випробувань у своїй історії, але завжди підіймалися з попелу і йшли вперед. Ця наша властивість, притаманна кожному українцю, - це щось, чим я особисто пишаюся.

Як казав Іван Франко "Віддай майно і жінку, і себе за Вкраїну.". Моя гордість бути українкою полягає в тому, що ми, як нація, завжди стоїмо разом у найважчі моменти.

Ми маємо в собі силу переживати випробування, будь то історичні кризи чи сучасні виклики. Наша нація ніколи не схиляє голову перед тиском та тиранією, і це – наша незламність духу. Для того, щоб допомогти нашій країні перемогти в сучасних випробуваннях, я вкладаю свої зусилля в розвиток та підтримку української культури та мови.

Як писала Ліна Костенко: "Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову". Я пишаюся своєю участю у поширенні інформації про нашу мову і культуру, допомогу ЗСУ. Кожен внесок, незалежно від його розміру, є кроком до перемоги.

Отже, бути українцем/українкою – це не лише національна приналежність, але й спадкова суперсила. Ми маємо багатий культурний багаж, гостинність та найкращу якість яка є в людях – доброту. Я рада, що належу до цієї нації, і вірю, що наша спільна історія і дух завжди допомагатиме нам подолати всі труднощі та досягати нових вершин. Україна має унікальну місію у світі, і я горда бути її частиною.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій