Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Русланівна Корж

«Кожен має перемагати, починаючи з себе»

переглядів: 11

Корж Вікторія, учениця 9 класу Ліцею №25 м. Житомира

Вчитель, що надихнув на написання есе - Миронова Оксана Дмитрівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Бути українкою – це велика честь для мене. В наш тяжкий воєнний час я з гордістю можу сказати, що я з України. Мені не соромно розмовляти, писати і читати українською мовою, тому що останні 5 поколінь моєї родини народилися, виросли і померли на своїй рідній землі. Вони пишалися тим, що мали українське коріння.

Хочу поділитися частинкою історії моєї прапрабабусі, яку звали Ганна. Вона народилася у ХІХ столітті, тоді коли заборонялося спілкуватися і навіть думати нашою рідною солов’їною мовою. Прапрабабуся йшла наперекір всьому і вчила дітей граматиці, за що я їй невимовно вдячна.

Завдяки зусиллям та традиціям моїх предків закладався та зміцнювався мій рід, не зважаючи на воєнні лихоліття, голодомор та інші подібні труднощі. Я пишаюся тим, що моє прізвище має козацьке коріння.

Український народ завжди був і є сильною нацією. Це люди, які трималися один за одного, які допомагали, боролися і борються разом.

Мої пращури старалися маленькими кроками відвойовувати свободу та незалежність нашої Батьківщини. Вони мали за мету бути вільними, знати та відчувати, що таке свобода. До сих днів ми так і не змогли вдихнути на повні груди значення цього слова, тому що завжди хтось заважав цьому. Але ми будемо сильними і разом все подолаємо.

Для перемоги з початку війни я давала концерти з колективом на підтримку наших славних захисників. Ми неодноразово їздили закордон, прославляючи та відстоюючи честь України в різноманітних конкурсах.

Кожен має перемагати, починаючи з себе. Якщо кожен зробить, щось для перемоги, то вона стане ближчою, адже поки ви сидите, нічого не роблячи і просто чекаєте її, вона не постукає вам в двері і не скаже, що війна закінчилася. Ми маємо бути один за одного горою, стояти до кінця, не опускаючи рук. Пам’ятай, все починається з тебе...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Житомир 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій