Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Корнієнко

«Корівка бідна, що вона перенесла!»

переглядів: 1002

Розбите все було. Корова поруч стояла. Сарай загорівся нагорі, я гасила його. Дим, гар. Добре, що вода була в сараї, я змогла залити. А то б далі пішло все горіти. Добре, що телятка тут не було. Корівка бідна, що вона перенесла.

Я і людям давала молоко. Телятко поїла і людям давала, хто його потребував. Хлопці проходили, хлопцям давала. Стояли хлопці – і хлопцям давала, носила молоко.

Корова – годувальниця, завжди свіженькі і сирок, і сметанка, що там балакати. А зараз вже здоров’я в мене немає. І корова перелякана. Та ти що! Ну як? Воно горить, гаром, а вона стоїть тут.

Корівка бідна, що вона перенесла!

Бомбування почалося в червні 2014. Ми вискочили в чому стояли. При мені не було ні документів, ні копієчки грошей – нічого. Дідуся за руку взяла і під кут будинку – бігти нікуди, бомбосховища немає у нас. У школі підвал, ми туди ховалися.

Червень, 29-е, дідуся відправляю в лікарню. Високий тиск, лопнуло око. Привезли його в травматологію в Донецьк, обстежили й одразу направили в ЦКЛ. Його оперували.

На третій день треба було забирати, але забирати дуже важко було. Мене не пропустять і транспорту немає – нічим доїхати. Посадили його в маршрутку. Я поїхала в кінець Нетайлового, зустріла. Але треба йому перев’язка, треба ліки.

Корівка бідна, що вона перенесла!

Брат живе у Червоноармійському. Я в чому стояла, в тому і повезла його, не переодягнена, взяла тільки булочку, пляшку ситро, паспорт. Його відвезла до брата, а сама встигла повернутися, тому що останній день маршрутка з Донецька ходила до нас.

Я приїхала сюди, він там залишився, у брата. Ну як після операції? Він весь трясеться. Як я могла його тут тримати, як? У нього теж нерви і ще після такої операції. Відправила його туди, сама залишилася, бо корова в сараї стоїть. Мені треба її погодувати і напоїти.

Корівка бідна, що вона перенесла!

У вересні син привіз діда. Вже трішки тихіше тут стало. У 2015 році нам допомогу надавали. Хлопці проїжджають, хліба дадуть. Пенсію в липні 2014 року я одержала, і все. Вісім місяців я не отримувала. А пенсія яка? Це зараз додали. А що за пенсія півтори тисячі! Пенсія маленька була.

Корівка бідна, що вона перенесла!

Приходить гуманітарка, вистачає нам. Добре. Це допомога. Важко виживати було б без цієї допомоги. Я думаю, кожен повинен дякувати Рінату Ахметову. Я вдячна.

На краще сподіваємося. Що мир буде. Я думаю, що так. Повинен мир настати!

Корівка бідна, що вона перенесла!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нетайлове 2014 2015 Відео Історії мирних пенсіонери 2014 2015 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій