Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Володимирович Пугач

«Кому як, а мені під час обстрілу сильно дісталося»

переглядів: 468

У перший же обстріл у Миколи Пугача у дворі згорів сарай. Довелося гасити, як би страшно не було це робити під осколками, що летять. Відновлювати будівництво самотужки пенсіонеру було нелегко. Тепер він щоразу прислухається: чи не наближається канонада до селища.

До війни нам добре жилося, був достаток у всьому. Будинок опалювали газом, а не дровами. На лічильник навіть не дивилися. Харчування – будь ласка. Було чудово. А потім все пішло шкереберть. Почалися обстріли. Війна була. Танки за річкою стояли. У нас сарай згорів, гасили його. Верх весь згорів, стіни лишилися. Ми його відновили. Щось я робив, щось люди, яких я наймав.

Може, комусь і не дуже дісталося, а мені сильно, я ж тут на околиці. Тремтіли шибки в хаті і сарай згорів. Навіть коли на городі картоплю копав, знаходив уламки сантиметрів по десять. У сусідів сарай шифером покритий, то по ньому уламки цок-цок!

Тоді нам ще й пенсію не сплачували. Трохи було в нас грошей, на них купували продукти, порошок. А потім почали допомогу давати Фонд Ріната Ахметова та Червоний Хрест. Продукти там були, це добре. Ми їли і каші, і вермішель, і олію, і цукор.

Зараз хоч і тихіше стало, а все одно обстріл іде. Тиждень тому Станицю Луганську обстріляли. Нас це, звичайно, трохи хвилювало. Неприємно, що гухало все сильніше. Я вже думав, що знову сюди дійде. Але потім трохи затихло.

Мрію, щоб припинилася ця канонада, і якщо не я, щоб онуки жили вільно і могли пересуватися, куди захочуть.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петрівка 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій