Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Вікторівна Аляблєва

«Коли їхали, то вважали, що це ненадовго»

переглядів: 69

На початку війни Тетяна Вікторівна з дітьми поїхала в село до батьків, але там почалися страшні обстріли

Мені 48 років. До війни мешкала в місті Балаклії Харківської області. Маю трьох дітей: старшому 21, меншим - по 12 років. Батьки живуть окремо. 

Був сильний вибух. Почала звучати сирена. Ми подивилися в Інтернеті й прочитали, що почалася війна. Одразу переїхали до мами в село. Це десь за 3-4 кілометри. 

Село почали дуже обстрілювати. Усе горіло. А коли підірвали військовий об’єкт, то ми зрозуміли, що назад повертатися не можна.

Ми думали, що все незабаром закінчиться. І навіть коли їхали, то вважали, що це ненадовго. Навіть речей із собою не брали, тільки мінімальну кількість.

Нам довелося евакуюватися. Спочатку виїхали старші діти, а потім - я з малими. Ми поїхали до Луцька – там до нас дуже добре поставилися. Ми мешкали в сім’ї, і нам дуже допомагали. Ми й зараз телефонуємо тим людям. Вони дуже добрі й розуміють наше горе.

Потім переїхали до Полтави – ближче до нашого міста. Зараз мешкаємо в Полтаві. Один раз навідували дім. Там постраждали будинки: вибиті вікна, розбиті під’їзди. Поки туди повернутися не можемо.

Важко морально. Немає роботи, живемо на виплати. Скрутне фінансове становище. Онлайн-навчання дітей - це теж труднощі. Діти всього бояться. Ми зовсім такого не очікували. 

Мама залишилася вдома. Ми частенько телефонуємо одна одній. 

Війна закінчиться тільки перемогою України! Ми віримо в ЗСУ. Слава українським героям! 

Хочеться, щоб Україна розквітла, щоб усе відновилося. Чекаємо перемоги, щоб якнайшвидше все відбудувати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Балаклія 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій