Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Олексіївна Столерова

«Коли я приїхала, вже були обстріли»

переглядів: 114

Мені 53 роки. Я мешкала в селі Мирне Оріхівського району Запорізької області. Працювала помічником вихователя у дитячому садку. Про початок війни дізналася на роботі. 

Мирне потрапило в окупацію другого березня. Я встигла виїхати раніше в село Таврійське до своєї доньки. Це прифронтове село. Коли я приїхала, вже були обстріли. Ми ховалися в підвал. 

Моїй внучці чотири роки. Я намагалася відгородити її від того, що відбувалося. Коли лунали вибухи, я говорила, що то грім. Спочатку вона вірила, а зараз вже все розуміє, запитує, коли виженемо окупантів. 

Через Таврійське йшло багато наших військових. Ми пекли для них хліб і готували їжу. Мені стало набагато легше, коли я зрозуміла, що можу чимось допомогти. Серед інших військових був мій кум. Він їхав до шпиталю, бо отримав контузію. Я була рада, що побачила його і змогла йому передати найнеобхідніші речі й продукти. 

Моя подруга жила в Маріуполі. Я дуже хвилювалася, коли втратила зв’язок з нею. Згодом вона зателефонувала мені з Бердянська. Я допомогла їй евакуюватися спочатку до Запоріжжя, потім – до Львова. 

Дуже хочеться перемоги. Мрію відсвяткувати її на нашому Азовському морі. Хочу, щоб можна було спокійно подорожувати Україною. Хочемо разом з онучкою побувати на Закарпатті.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирне 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій