Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Коли полетіли літаки на Харків, мені відняло зі страху ноги, я впала в коридорі"

переглядів: 33

Мене звати Ольга. Я втратила роботу, стала нервова, маю проблеми з ногами. Коли чую літак, вибух, мене наче паралізує всю... Велика тривожність. Син став нервовим, плаче вночі, погано спить.

Ми в чужому місті, нікого не маємо з близьких. І це теж важко. Батько пішов служити в ЗСУ.

В перший день війни я прокинулася вранці, бо мала йти в лікарню. І почула вибух. Розбудила чоловіка і кажу...війна!!! Я все ж таки пішла до лікарні, але там ніхто не відкрив, побігла додому. В метро вже були люди, воно стало працювати як укриття. Я вперше побачила стільки людей, злякалась. Коли вийшла з метро, бачила багато переляканих людей, черги в аптеках, магазинах. Треба було десь купити їжу , але черги просто були завеликі. Ми з чоловіком побігли шукати хліб. Дитина сиділа вдома, боялась, дзвонила, плакала. А ми шукали їжу. 

Ми переселенці з 2014, і дитинка бачила війну до того. Коли сину було 2 рочки, ми їхали з Луганська до Сєвєродонецьку та потрапили під обстріл з боку "лнр". Тому початок повномасштабної війни йому було не складно пояснити. 

Коли полетіли літаки на Харків, мені відняло зі страху ноги, я впала в коридорі. Так мене в тамбур і понесли перелякану. Потім були вибухи. Наче за стінкою. Я плакала і молилися... Ми майже не розмовляли. Чоловік точив ножі, потім йшов в гараж..., а сам допомагав на блокпостах біля дому. Я постійно сиресувала, нервувала.

Коли вже виїхали до Дніпра з Харкова, то дитина почала капризувати, вела себе неадекватно, кричала, лаялась, сварилась. Я звернулась до психолога і ми 6 місяців з сином ходили корегували це. 

В нас не було їжі, ми постійно шукали, де купити. Стояли в чергах під обстрілами, щоб купити хоч щось.

В Дніпрі постійно тривоги, вночі неможливо спати через шахеди/ракети. Хочу, щоб дитина була спокійною та щасливе мала дитинство. Ми вчимося онлайн, маємо обмеження в спілкуванні з однолітками, і це погано.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2014 2022 2024 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій