Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Леонідівна

«Щодня в наше рідне місто продовжують прилітати ракети»

переглядів: 90

Ми родина з Харкова. Маємо двоє діток, 2 і 8 років, хлопчики. Наразі перебуваємо у Хмельницькому. Повернутись додому не можемо, адже майже щодня в наше рідне місто продовжують прилітати ракети. Дуже важко жити не вдома, починати все з нуля, постійно чогось не вистачає, так як виїжджали з малою кількістю речей на 7й день війни.

Найшокуюче - це зустріти війну у своєму рідному найулюбленішому місті Харкові о 5 ранку під звуки постійних вибухів. Це був шок, несприйняття, неможливість повірити в те, що це відбувається з нами, що наше чудове спокійне успішне життя руйнується. Страх за дітей, за близьких, страх за їх життя, ніколи не відчували так гостро раніше. Потім було ще багато прильотів, обстрілів з градів і з неба бомб з літаків на нашій північній Салтівці. На 7й день ми зрозуміли, що аби вижити треба поїхати, і вже більше року не бачили нашого рідного дому.

В перші дні війни у мене було запалення легень, а в молодшого сина, якому ще року не було, бронхіт. Неможливо було дістати антибіотики чи зробити інгаляцію, було дуже страшно, що ти не маєш змоги в 21 сторіччі зробити такі звичні для тебе речі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло діти внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій