Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Сергіївна Білошапко

"Коли окупанти сказали, щоб діти ходили до школи за їх правилами, то дуже злякалася"

переглядів: 47

Я разом зі своїми трьома дітками була вдома в Херсонській області. Встала від того, що чула гучні звуки, але не розуміла що це. Не знала, що робити. Бачила гелікоптери, які літали, а потім побачила, як люди скупляють все з прилавків і стало страшно. Не було нічого в магазині з продуктів, черги по п'ять годин, щоб зняти 1000 гривень з карти, а потім найстрашніше, коли російські військові заїхали до нас в село, коли каталися на своїй техніці по вулицях. Потім зник зв'язок і ми не знали, що відбувається довкола.

Дуже шокувало, що багато людей виявилися зовсім іншими, кожен думав тільки про себе. Дуже страшно за дітей, які не винні й страждають. Зіштовхнулися спочатку з нестачею продуктів, але рятувало село і все-таки свій город. В магазин почали привозити муку, то брала та випікала просто корді, які ділили на декілька разів.

Коли окупанти сказали, щоб діти ходили до школи за їх правилами, то дуже злякалася, я не хотіла, але прийшлось виїхати. Ми живемо не зі своєю родиною. Дуже сумую за батьками, дуже хочеться додому. Жити в іншій області дуже тяжко, платити за житло, все купувати і люди не дуже привітно ставляться до переселенців. До війни ніде не працювала, бо в декреті. Замислююся над тим щоб онлайн здобути нову професію. Приємний момент був тільки в тому, що ми залишились живими, коли проїжджали "сіру зону" біля Василівки. Фото на телефоні, які нагадують приємні. В дома є осколок від ракети, яка пов'язана з війною.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта харчування дітей житло неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми малозабезпечені перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій