Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена

«Коли ми виїжджали з Василівки, окупанти нас обстрілювали»

переглядів: 41

Олена була у Мангуші з дитиною та мамою. Вибратись з окупації вони змогли лише 15 березня.

Мені 29 років. Я працівник селищної ради Маріупольського району.

У перший день війни ми прокинулась від вибухів. Мій батько був у теробороні Маріуполя - 24 лютого я його відвезла до міста о п’ятій ранку. Сама я була з мамою та дитиною у Мангуші, це за 15 кілометрів від Маріуполя.

Для мене перший тиждень був морально важкий - я майже нічого не їла, не пила. Я була шокована і не розуміла, що відбувається. Потім вже стало легше.

Якось я виїхала на машині подивитись чи є якийсь коридор на виїзд, і в цей час почався обстріл.

Чоловік мій був на передовій, тато також. Ми з мамою та дитиною, коли були вибухи, ховались у підвалі.

З їжею проблем не було - всього вистачало. Намагались менше ходити по вулиці.

Коли розпочався виїзд, ми побачили колону машин. Чекати не стали – наступного дня також утворили колону і виїхали. Коли виїжджали з Василівки, по нас почала працювати артилерія окупантів. Їхали болотами. Загалом виїхали без завад, тому що росіяни вирішили, що я - дитина, і навіть не дивились мої документи. Після виїзду з окупації нас зустріли наші військові, а потім поліція вже супроводила нас до центру Запоріжжя.

Коли у нас буде достатньо озброєння, ми зможемо, нарешті, подолати російську навалу і почати відбудовувати нашу країну. Я й зараз не хочу виїжджати за кордон. Моя допомога потрібна тут тим, хто виїхав з окупації, і тим, хто воює. Ми  допомагаємо військовим: купуємо старлінки, шукаємо сітки маскувальні й відправляємо на передову. Наближаємо перемогу, як можемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мангуш 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій