Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Андреєва

«Коли йде війна все стає другорядним, окрім миру»

переглядів: 53

Андреєва Наталія, вчитель Миколаївської гімназії №64

Моя Україна майбутнього

З початком війни гостро, по-новому відкрилось почуття любові, любові до рідного краю. Україна... У цьому слові відчуваєш і красу, і гордість.  Чомусь лише зараз з болем згадуєш і розумієш, скільки Україна витримала на своєму складному історичному шляху. Напади турків, поляків, татар, утиски Російської та Австрійської імперії. Мабуть, усі ці негаразди гартували та згуртовували український народ.

А зараз прийшло нове, страшне випробовування, зараз, у сучасному світі. Після всіх проведених уроків про мир, розповідей бабусі, поняття війна для мене — це щось страшне, історичне, книжкове, кінематографічне. Вона не могла прийти до нас, але налетіла чорною хмарою.

Тепер слово мир набуло нового значення, стало найважливішим для мене, бо я не знала, що таке війна. Я ніколи раніше не чула свист ракети, звук вибухів, не завмирала біля стіни з дрижачим собакою на руках, не бачила зруйновані школи і будинки і так багато людського горя.

Коли йде війна все стає другорядним, окрім миру. Мир — це спокій і тиша, усміхнені обличчя навколо, цікаві подорожі, віра у завтрашній день, здійснення мрій, безтурботність. Пройшовши такі складні життєві випробування, я завжди буду цінувати мир. Немає нічого важливішого, ніж мир на планеті, у країні, родині й у душі кожної людини.

Якою буде Україна в майбутньому? Чистою, сильною, незалежною, розбитою, але нескореною.  У ній будуть жити люди, які дійсно її люблять, ніколи їй не зрадять. А тому ми швидко відбудуємо, зробимо нашу країну багатшою. А зараз, незважаючи на обстріли, продовжую жити і працювати. А думки про майбутній справжній мир наповнює мою душу силою, красою та спокоєм.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій