Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Завізіна

«Коли я і тато йшли купатися на ставок, над нами летів «Град»

переглядів: 1014

Моя звичайнісінька сім'я складається з тата, мами, молодшого брата й мене. Тато працює в компанії з виробництва плитки. Мама в декреті дивиться за моїм братом, а також доглядає за будинком, який ми орендуємо. Я ходжу до школи. А брат у дитячий садок.

До війни ми жили в місті Горлівці, а зараз тимчасово живемо в Ізюмі.

До війни ми із сім'єю постійно проводили вихідні разом. Завжди ходили в гості до рідних і друзів. Ходили в кафешки й на майданчики.

Але коли прийшла війна, ми переїхали в інше місто, Ізюм. В Ізюмі я знайшла нових друзів і подруг. У школі – нову вчительку. І новий дім. Ми з рідними перестали так часто збиратися у вихідні, як раніше. Ми не знали нікого, тому не ходили в гості.

Два моменти, які мені запам'яталися найбільше. Коли я і тато йшли купатися на ставок, над нами летів «Град». І лунав пронизливий звук. Другий… Коли я, молодший брат і батьки проходили біля моєї старої школи № 16, почали сильно бахкати. Ми злякалися і пішли швидше.

Я дізналася про табір завдяки моїй бабусі. Бабуся дізналася інформацію про табір на сторінці Штабу «Допоможемо» в інтернеті. Потім бабуся зателефонувала мамі, а мама розповіла мені. Я з радістю погодилася поїхати в цей табір. Мама зателефонувала на гарячу лінію Фонду [Ріната Ахметова] і записала мене до табору.

Штаб подарував мені безплатну путівку в табір «Сонячний», у Святогірську. Мені ця допомога виявилася дуже корисна. У цьому таборі мені подобаються наші вожаті, круті дискотеки та веселі заходи. Цікаві гуртки, я зробила сюрприз для мами – серце з паперу.

Мрію займатися спортом, легкою атлетикою. Зараз я ходжу в секцію легкої атлетики.

Хочу висловити подяку Рінату Леонідовичу за безплатну путівку до табору. Тут я чудово відпочила й добре провела час. Ще хочу подякувати за харчові набори, які видавав Гуманітарний Штаб нашій сім'ї як переселенцям.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2014 2018 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій