Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Валеріївна Шмигон

"Коли виїжджали з дому, написала на маленьких шматочках паперу дані про мою доньку. Досі ці папірці у сумці"

переглядів: 95

Ми з родиною були вдома. Вранці прокинулась від дуже потужного шуму, спочатку не зрозуміла що це таке. А потім коли визнала у вікно і ще раз почула спочатку гучний шум, потім літак. Потім до кімнати забіг мій чоловік і сказав, що почалася війна. Донечка спокійно спала, а я не могла в це повірити. Це був якийсь жах. Мені з дитиною прийшлось виїхати в більш безпечне місце. Ми їхали три дні. Ночували у незнайомих людей, які нас прийняли. І ми дуже вдячні за це їм.

Були моменти коли було дуже важко з їжею. Головне, щоб було дитині хоч щось поїсти, сама могла попити води й все. До війни я працювала 15 років вихователем в дитячому садочку, а також паралельно у школі психологом. І все це залишила, бо спокій дитини головне. Коли ми виїжджали з дому, я писала на маленьких шматочках паперу дані про мою доньку і самих близьких, хто міг би в разі чого попіклуватися про неї. Бо я не знала, що може трапитися зі мною. І ось ці маленькі папірці досі лежать у мене у сумці. Про всяк випадок. Дуже сподіваюсь, що вони не знадобляться. 

Спочатку ми з донечкою жили на західній Україні, а чоловік залишився вдома. Через деякий час він приїхав. В нас свій будинок, є 2 котики, собака і їх не можна кидати, це живі істоти. Чоловік намагається хоч щось зробити і доглядає за тваринами.Мене дуже зворушили люди, які нам допомогли. Ми зовсім не знайомі, але вони відносилися до нас як до рідних людей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій