Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Іванченко

"Кілька днів його тіло пролежало на балконі"

переглядів: 44

46-річний Андрій Іванченко загинув у власному помешканні на вулиці Героїв Майдану в Бучі на Київщині. 26 лютого 2022 року вранці, коли Бучею проїжджала колона російських військ, він вийшов на балкон покурити та поглянути, що відбувається у місті. Андрія вбили прицільним пострілом із 30-міліметрової гармати.

Кілька днів його тіло пролежало на балконі

Кілька днів його тіло пролежало на балконі. Опісля загиблого забрали до моргу, а потім разом із багатьма іншими вбитими – поховали біля храму Андрія Первозваного. Захоронення Андрія Іванченка відбулося 10 березня 2022 року.

Після того, як ЗСУ звільнили Київщину з російської окупації, провели ексгумацію, а далі був довгий шлях встановлення особи загиблого. Лише в серпні 2023 року після всіх перевірок на ДНК його вдалося ідентифікувати.

Андрій Іванченко був родом із Донеччини. Народився у багатодітній сім'ї в місті Слов'янську. Мав середньо-технічну освіту, навчався на тракториста. У 2014 році старша сестра Надія забрала чоловіка в Бучу й допомогла влаштуватись на роботу листоношею.

На Київщині Андрій мешкав окремо, влаштовував своє життя. Власної сім’ї створити не встиг.

«Андрій був доброю людиною, любив їздити на велосипеді, йому подобалось ремонтувати старі речі, окуляри. Бабусі з сумом згадують Андрія-листоношу, який не тільки пенсію приносив, але й в магазин чи аптеку міг сходити», – розповіла сестра Надія.

В Андрія Іванченка залишилися мама, два брати і дві сестри.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій