Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Вигодованець

«Кожен день думаєш, як би не було гірше»

переглядів: 659

Вугледар влітку 2014 року страждав від нестачі води, повз міста ходили колони військової техніки. Жителі відчували поштовхи після вибухів у своїх квартирах.

У 2014 році ми почули, що в Донецьку почалися якісь незрозумілі дії. Було дуже страшно, тому що перебуваємо поруч. Досі нічого не зрозуміло і дуже хочеться, щоб усі жили мирно.

Мені доводилося чути і навіть бачити заграви від вибухів, навіть у квартирі їх було чутно. Одного ранку телевізор, що стояв на тумбочці, почав тремтіти від вибухів.

А ще у мене є дача. І коли я там була, йшла колона техніки, був стовп пилу, було страшно так, що я навіть сховалася в сарай.

Звичайно, я могла виїхати куди-небудь в село, подалі від усього цього, але ми весь час жили в місті. У нас у Вугледарі дуже довго не було води, навіть в магазинах. У кого був транспорт – той їхав і набирав воду. Я носила воду баклажками до квартири.

Зараз ситуація не особливо краща. Немає відчуття безпеки, тому що кожен день думаєш: як би не було гірше. Аби було здоров'я і спокій, аби не було таких страшних дій ніде, по всій землі. Тому що це страшно. Я жила сама, син був не зі мною. Я потихеньку справлялася, тому що знала, що іншим ще важче.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вугледар 2014 2021 Текст Історії мирних жінки безпека та життєзабезпечення вода
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій