Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія

"Катерина збирала навколо себе багато людей. Вона була дуже талановитою. Я не можу прийняти її смерть"

переглядів: 332

Наталія - двоюрідна сестра Катерини Савенко, яка жила в Маріуполі та з 24 лютого до 29 березня вела щоденник, який опублікований в Музеї "Голоси Мирних". 29 березня під час обстрілу подвір'я загинув чоловік Каті, Віталій. Йому було 47 років. Сама жінка, після отримання важких поранень, із донькою кілька днів переховувалася у лікарні. 

"6 днів сестра нічого не їла. Адже в неї була перебита щелепа. Отримати медичну допомогу вона не могла. Лікарів вже не було. Сестра до останнього боролася за життя. Навіть коли в лікарню влучив снаряд і вона зайнялася, Катя, попри поламані руку та ногу, аби не згоріти живцем, вистрибнула з другого поверху. Ще добу вона лежала під вікнами лікарні, поки її не знайшла мама. Але, на жаль, 4 квітня серце сестри зупинилося. Каті назавжди 42 роки", - розповіла двоюрідна сестра Наталія.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запорізька область 2022 2024 Відео Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло Обстріли Маріуполя Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій