Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Хараман

«Кардіостимулятора не дочекався – почалася війна»

переглядів: 1169

Якщо людина захворіла, їй дуже складно виїхати на підконтрольну територію України для операції. Мене в передінфарктному стані привезли в лікарню в Донецьку з Макіївки. Мені треба було терміново імплантувати кардіостимулятор в серці, але його вартість була 20 тисяч гривень. Сам би я, звичайно, не потягнув цю суму.

Кардіостимулятора не дочекався – почалася війна

Безкоштовного апарату за держпрограмою я не дочекався, бо на непідконтрольних Україні територіях держпрограми не діють. Чиновники запропонували мені виїхати на операцію до Києва. Але у мене не було пропуску на проїзд на підконтрольну територію. Та й стан здоров’я не дозволяв, я вже з ліжка не вставав.

Куди б я не звертався – допомогу мені не могли надати. По телевізору я почув про Штаб Ріната Ахметова. Штаб оперативно придбав кардіостимулятор, але переправити його в Донецьк було непросто. Виручили друзі, які приїхали до Маріуполя й забрали кардіостимулятор, привезли його в Донецьк.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2015 Текст Історії мирних чоловіки безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій