Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Федорівна Петрова

«Як ми вижили у Маріуполі, я навіть не знаю»

переглядів: 937

Переселенка з Маріуполя Тетяна Петрова розповідає, як війна застала її на роботі. Вона працювала в перинатальному центрі і на власні очі бачила, як російські війська почали обстрілювати мікрорайон Східний.

Жінка, разом із сином, невісткою та їхніми маленькими дітьми, переїхали до центру міста у квартиру до сестри. "Ми були на четвертому поверсі, а на шостий прилетів снаряд і зруйнував квартиру", - згадує Тетяна Федорівна. Після цього вони спустилися в підвал і там, за словами жінки, почалося справжнє пекло.

Ворог почав знищувати всі міські комунікації і у місті швидко не стало електрики, води, газу. У підвалі було дуже холодно, близько +5, і людям доводилося там виживати не один день. Мешканці дуже добре організувалися, допомагали один одному, разом готували їжу на подвір'ї. Сім днів вони пробули у підвалі та наважилися пробувати виїжджати.

Під обстрілами, крізь зруйновані вулиці, вони вирвалися з міста та поїхали у бік Бердянська, а звідти евакуювались до Запоріжжя. 

Як ми вижили у Маріуполі, я навіть не знаю

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Аудіо Історії мирних пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна харчування дітей літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій